top of page

Jouw droomjurk in zes stappen

Een jurk op maat laten maken is een bijzonder proces, een samensmelting van jouw persoonlijke stijl en mijn vakkennis en creativiteit. Alles draait om jouw wensen en verlangens. Samen werken wij toe naar dat bijzondere moment in jouw leven. 

stap1-2.jpg

1

Eerste afspraak

Tijdens onze kennismaking luister ik naar jouw wensen en verzamelen we ideeën. Je kan in mijn bruidsstudio showmodellen bekijken en eventueel passen. Het silhouet bepalen is de eerste stap, we kijken hoe jouw lichaam het mooiste uitkomt. Ik laat je kennis maken met bijzondere bruidsstoffen, drapeer verschillende halslijnen, eventueel mouwtjes. Na deze passessie kan ik een inschatting geven van de prijs van het ontwerp.

stap2-1_edited.jpg

2

De stof keuze maken

Bij de tweede afspraak worden je maten gemeten en gaan we de definitieve stoffen kiezen. Het bepalen van de juiste tint wit bij jouw huidskleur is heel belangrijk. Wellicht kies jij voor een sluier, dan gaan we kijken naar verschillende modellen en afwerkingen. Alles wordt op jouw wensen afgestemd. Pas wanneer alle details besproken zijn, ga ik beginnen met patroontekenen en het maken van het katoenen proefmodel. 

stap3-1.jpg

3

Het proefmodel passen

Bij onze derde afspraak is het proefmodel klaar.
De jurk wordt gevormd (gemouleerd) op jouw lichaam. Iedere centimeter telt. De diepte van de halsuitsnijding, de vorm van de rok, de lengte van de mouwen, de valling van de sleep; we bekijken ieder onderdeel van het ontwerp.
In dit stadium kunnen dus nog aanpassingen gemaakt worden op het ontwerp.

stap4-3.jpg

4

De jurk wordt gemaakt

Wanneer jij je helemaal comfortabel voelt in het katoenen pasmodel, ga ik de jurk maken van de gekozen stof. Alles wordt in eigen atelier met de hand vervaardigd. Mijn  liefde voor het couture vak en het gebruik van traditionele technieken zorgen voor een adembenemend resultaat. Probeer vanaf nu stabiel te blijven met je gewicht, de jurk zal als gegoten zitten!

final fitting at our bridal salon.jpg

5

Jouw unieke bruidsjurk passen

Je gaat de jurk in de echte stof passen! Nu komt het ontwerp tot leven op jouw lichaam. Laat in dit stadium eventueel een proef-kapsel en/of make up doen. De sluiting van de jurk wordt bepaald. Het formaat van de knoopjes mag je nu kiezen en ook deze worden speciaal gemaakt van dezelfde stof. De zoom wordt afgespeld en ik ga deze met de hand vastzetten.

stap6-1.jpg

6

De laatste pas-sessie & het afhalen van jouw droomjurk

Ongeveer twee weken voor jullie trouwdag is onze laatste afspraak. Jouw jurk is tot in de puntjes verzorgd en past als een tweede huidje. Ik geef je nog een aantal praktische tips, bijvoorbeeld als je een een sleep en/of sluier hebt gekozen. Ook laat ik zien hoe de sleep het mooist kan worden opgeknoopt zodat je heerlijk kan dansen tijdens het feest. Jouw perfecte jurk kan nu mee naar huis, in een op maat gemaakte hoes.

Deze zes stappen geven een indruk van hoe het ontwerpproces verloopt, individuele verschillen zijn uiteraard mogelijk.

Reacties van de bruiden
barbarafabree-bruidscouture-bruids-kaart
bottom of page